Mindfulness                    groepstraining / individuele training

Groepstraining, 8 sessies / 20 uur

Ieder mens wil tevreden en gelukkig zijn maar dat is niet zo simpel. In het leven worden we geconfronteerd met ziekte, stress, pijn, tegenslagen, onmacht, conflicten… We willen daar liefst zo snel mogelijk vanaf of zoeken afleiding in meer plezierige dingen. Maar soms lukt het niet goed om hiermee om te gaan en dat kan zwaar gaan wegen.

In mindfulness training leren we hoe we steeds weer de rust en helderheid in onszelf kunnen opzoeken. Wanneer het leven ons deze rust niet gunt, leren we zo goed mogelijk om te gaan met wat er gebeurt. We werken met eenvoudige oefeningen gericht op tot stilstand komen, kijken naar en omgaan met wat zich aandient.

Mindfulness laat je halt houden bij jezelf, mild, opmerkzaam, zonder oordeel of verwachting. Bewust worden van je lichaam, je gevoelens, je gedachten en gewoontes. Ten volle erkennen wat er hier en nu is. Je leert beter omgaan met al wat zich aandient, met stress, pijn en verdriet als een deel van het leven. Je krijgt meer ruimte om keuzes te maken die goed zijn voor jezelf en de ander. Je hart kan zich meer openen, je wordt vrijer.

En misschien wordt je wel gelukkiger, dat merk je dan wel…

“ Geluk is als een vlinder die je niet kan vangen als je hem najaagt en onverwacht op je schouder komt zitten als je stilzit.”
Wegens gezondheidsredenen zijn er geen trainingen meer gepland.

Individuele training / persoonlijk traject

Wegens gezondheidsredenen zijn er geen trajecten mogelijk.

Centrum O

Weilandstraat 18 - 2360 Oud-Turnhout - info@centrumo.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie