Centrum O is een initiatief van Nans Klaasen en Luc Couvreur met als doel activiteiten en trainingen te organiseren die de levenskwaliteit bevorderen. Onze praktijk is prachtig gelegen aan natuurgebied “den doolhof”.

Het is voor mij (Luc) een voorrecht om in dit kader mijn pensioen betekenisvol in te vullen.
Graag wil ik de kennis die ik in de loop der jaren via opleiding en praktijk heb kunnen ontwikkelen nog ten dienste stellen van mensen. Ik zoek daarbij naar een werkzame integratie van oosterse en westerse inzichten en methoden, van theorie en praktijk, van ernst en lichtheid, van professionaliteit en nabijheid.

Stress werd door de WHO (wereldgezondheidsorganisatie) uitgeroepen tot "hèt gezondheidsrisico van de 21ste eeuw". Het aantal mensen dat uitvalt omwille van stress-gerelateerde problemen is de laatste jaren onrustwekkend gestegen.
Dit heeft te maken met bepaalde maatschappelijke tendensen die mensen meer en meer belasten en hun draagkracht aantasten. De kosten zijn niet te onderschatten: economisch, sociale zekerheid, menselijk. Voor de getroffen mensen betekent dit dikwijls een traumatische aanslag op hun welbevinden: bestaansonzekerheid, lichamelijk en psychisch lijden met soms zware gevolgen voor de directe omgeving.
Bewust worden van deze tendensen en nastreven van een positieve maatschappelijke correctie zijn hoogdringend, anders wordt het dweilen met de kraan open. Stress is meer dan een individueel probleem. Inzicht en inzet op alle echelons is nodig: burgers, werkgevers, beleidsmakers, hulpverleners, leerkrachten...

Centrum O wil mensen de ruimte bieden om stil te staan en voeling te krijgen met zichzelf. Centraal staat het ontdekken of ontwikkelen van een liefdevolle grondhouding als basis voor gezonde zelfzorg en constructieve verbinding met de omgeving.
In de trainingen worden daartoe ondersteunende inzichten en praktische oefeningen met zorg aangereikt.

We hopen u te ontmoeten,
Nans en Luc

In ons aanbod vindt u zowel individuele als groepstraining.
Wenst u meer informatie of wilt u zich inschrijven voor een training of individuele sessie? U kan ons zowel telefonisch als via mail bereiken.

Centrum O

Weilandstraat 18 - 2360 Oud-Turnhout - info@centrumo.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie